Fotografie zonder grenzen
  
  
  

Military Boekelo 2014; Duurzaam, innovatief, topsport, ambiance

Military Boekelo 2014

Boekelo – de Military Boekelo editie 2014, de 44ste editie in totaal alweer, staat in het teken van Innovatie, Duurzaamheid en uiteraard topsport en Ambiance.

Helaas verloor de military en de paardensport dit jaar twee personen die er graag kwamen en voor iedereen tijd hadden.
Menno Buch en Benjamin Winter overleden.

Voor het eerst is de Military CO2 neutraal, dat wil zeggen dat alle verbruikte energie wordt gecompenseerd door meerdere windmolens die de Raedthuys groep dan laat draaien om het “zwarte” energieverbruik te compenseren met “groene” energie.
Tevens wordt er dit jaar weer op de vrijdag een paardenveiling gehouden waarin zestien topppaarden aan de kopers worden gepresenteerd. Vorig haar lag de gemiddelde prijs op ongeveer €22.000,-! Het doel is om daar dit jaar overheen te gaan.

Sue Benson, de parcoursontwerpster van de Military gaat dit jaar voor een parcours waar het publiek met plezier naar kijkt, maar waar de ruiters toch wel degelijk voor moeten werken om samen met hun paard goed en snel overheen te gaan.

Het deelnemersveld is wederom voorzien van meerdere grote namen. De winnares van vorig jaar, Lizzie Brown, gaat van start. Naast haar komen onder andere Sandra Auffarth, Dirk Schrade, Christopher Burton, Oliver Towned aan de start in editie 2014.
Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door onder andere Tim Lips, Andrew Heffernan en Alice Naber-Lozeman.

In de tussenstand in de FEI Nations Cup, waarvan de laatste wedstrijd Boekelo is, gaat Duitsland aan de leiding met 60 punten. Engeland volgt met 54 punten en Frankrijk met 50 punten. Nederland staat op dit moment met 20 punten op een zesde plaats.

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014 Military Boekelo 2014

Military Boekelo 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.