Fotografie zonder grenzen
  
  
  

ZGB Grip 1 Saksenstal Overdinkel [VIDEO]

Grip 1 Saksenstal

Overdinkel – Door een zeer grote uitslaande brand is vandaag horecagelegenheid Saksenstal Gerrit in Overdinkel verloren gegaan.

Vanmorgen omstreeks 10.30 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in horecagelegenheid Saksenstal Gerrit aan de Hoofdstraat in Overdinkel. In het gebouw bevonden zich een restaurant, zalencentrum, museum en woongedeelte. Bij aankomst van de brandweer trof het een uitslaande brand aan in de keuken van het restaurant die zich al had uitgebreid naar het woongedeelte. Omdat alle ruimtes aaneengesloten met elkaar zijn heeft de brandweer snel opgeschaald naar zeer grote brand. Al gauw bleek dat de brand zich binnen zo snel ontwikkelde dat het voor de eenheden niet meer veilig was om binnen in het pand de brand te bestrijden. De brandweer heeft toen besloten om het pand gecontroleerd te laten uitbranden en naastgelegen panden te beschermen.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Omwonenden is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem uit te schakelen. Gedurende de brand heeft de brandweer continu metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. In de Julianastraat werd een verhoogde waarde gemeten van koolmonoxide. De brandweer heeft toen uit voorzorg besloten om deze 15 woningen te ontruimen. Ook drie woningen naast het restaurant zijn door de brandweer ontruimd. De ongeveer 20 bewoners zijn opgevangen in sportzaal de Spil. De brandweer verwacht dat de bewoners aan het begin van de avond weer terug kunnen in hun woningen. Bewoners zijn geinformeerd door de gemeente Losser.

Om 15.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Hierbij kan er nog sprake zijn van rookoverlast. Ook zijn de Tiekenveenweg, de Elfrinksweg en een gedeelte van de Hoofdstraat tot zeker 19.00 uur afgesloten voor verkeer.

Omdat de brandweer water heeft onttrokken van de waterleiding kan het voorkomen dat omwonenden last hebben van bruin water uit de kraan. De brandweer adviseert de omwonenden om de kranen goed door te spoelen totdat het water weer helder is.

Brandweerkorpsen uit de hele regio Twente zijn ingezet om de brand te bestrijden. Zij kregen hierbij ondersteuning van de Duitse brandweer uit Gronau en Gildehaus.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Grip 1 Saksenstal Grip 1 Saksenstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.