Fotografie zonder grenzen
  
  
  

Military Boekelo, Cross Country

Military Boekelo

Boekelo – De crosscountry van Military Boekelo-Enschede is vandaag fantastisch verlopen. Het klassement wordt na dressuur en crosscountry aangevoerd door de Fransman Thomas Carlille met het pas achtjarige talent Sirocco du Gers. In de strijd om de FEI Nations Cup gaat Nieuw-Zeeland met minimale voorsprong aan de leiding.

Prachtige sport, schitterend weer en tienduizenden toeschouwers maakte het een super crosscountry dag in Boekelo. Parcoursontwerper Sue Benson had de juiste balans gevonden in haar ontwerp waardoor de cross voor zowel ervaren en minder ervaren combinaties zeer goed te rijden was.
Benson vertelt: “Deze wedstrijd is een kwalificatie voor het viersterren niveau, dus moet voldoen aan de eisen die daarbij horen. Tegelijk moeten ook de minder ervaren paarden en ruiters die hier zijn, goed aan de finish kunnen komen. Daarvoor waren er een aantal alternatieven gebouwd die gelukkig goed en wijs benut werden door de ruiters.” De optimale tijd bleek moeilijk te halen want slechts één combinatie, de Ier Joseph Murphy met Westwinds Hercules, wist binnen de tijd aan de finish te komen.

Achter klassementsleider Carlile staat Australiër Paul Tapner met Indian Mill op de tweede plaats. Carlile heeft met zijn voormalige wereldkampioen van de jonge eventingpaarden ruim vier strafpunten voorsprong op Tapner en kan zich morgen dus een springfout veroorloven. Carlile vertelt: “Mijn paard is pas acht, maar doet het allemaal super makkelijk en doet altijd zijn best”.
Op plaats drie staat Lucy Jackson met Willy Do. Lucy Jackson: “Ik had op het WK in september een ongelukkige val en had mijn paard daarna al vakantie gegeven. Daar had hij duidelijk alweer genoeg van dus we zijn weer aan het werk gegaan. Ik ben heel blij dat hij hier nu weer zo goed liep”. Op vier staat het tweede teamlid van Nieuw-Zeeland Tim Price met Bango.

Nations Cup
In de strijd om de FEI Nations Cup is het zeer spannend. Nieuw-Zeeland gaat met 165.20 strafpunten aan de leiding in het klassement. Op slechts 0.30 achterstand staat Australië tweede. Groot Brittannië volgt daar weer achter met slechts 0.40 strafpunt achterstand. De Nederlandse selectie van bondscoach Martin Lips is teruggezakt naar plaats zeven met 218.50 strafpunten.

Nederlands kampioenschap
In het Nederlands kampioenschap wist Alice Naber-Lozeman haar koppositie te behouden. Met haar eerste paard, de ervaren ACSI Peter Parker, ging ze zeer vloeiend door het terrein en kreeg slechts acht strafpunten voor het overschrijden van de toegestane tijd. In het internationale klassement staat Alice nu op plaats 14.
Met haar tweede troef Harry Belafonte had Alice slechts drie seconden teveel nodig waardoor ze een enorme sprong in het klassement wist te maken en nu tweede staat in het NK en op plaats 36 in het internationale klassement.
Tim Lips begon als nummer twee in het kampioenschap aan de cross. Zijn toekomst paard Bayro speelde ogenschijnlijk met de opgave en ging super door het terrein. Helaas lande de schimmel aan het einde van de cross net te hard op een balk, waardoor de zogenaamde safety-pin brak. Lips kreeg hierdoor de reglementaire 21 strafpunten aan zijn score toegevoegd en zakt naar plaats drie in het NK en positie 47 in het internationale klassement.
Boekelo debutant en teamlid Theo van de Vendel had in de dressuur al een flinke achterstand opgelopen, maar reed een voortreffelijke cross met 19.60 aan tijdfouten waardoor hij opklom naar de vierde plaats in het NK en plaats 48 in het internationale klassement. Vierde teamlid Raf Kooremans kwam helaas aan het einde van de cross ten val, gelukkig bleven paard en ruiter ongedeerd.

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo Fotoserie: Military Boekelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.